Opening Kapel Opveld

Opening Kapel Opveld

Op zondagmiddag 5 november aanstaande opent Kapel Opveld haar deuren. Nadat de laatste zusters in 2008 vertrokken waren, werd de Kapel nog maar heel sporadisch gebruikt en de afgelopen jaren was er helemaal geen activiteit meer in deze prachtige kapel die niet voor niets als rijksmonument geregistreerd staat.

Nadat Michel Maes in 2022 eigenaar werd van Kapel Opveld werden er plannen ontwikkeld om van de Kapel een culturele ontmoetingsplaats te maken. “Talent in Ontwikkeling” is de subtitel in het logo van de Kapel en daar willen we de komende jaren proberen iets in te betekenen. Sinds enkele weken worden de eerste muzieklessen (dwarsfluit) in de kapel gegeven op woensdagmiddag.  Inmiddels  zijn we in gesprek met meerdere partijen die graag muzieklessen in de Kapel willen geven.

Ook willen we jonge musici een podium bieden om zich te presenteren en podiumervaring op te doen. Een aantal concerten van de Young Talen Class van het Conservatorium Maastricht zullen in de Kapel gaan plaatsvinden. Noteert u alvast vrijdag 22 december voor het eerste concert van de jonge internationale toppers die aan het conservatorium in den Young Talent Class zijn ondergebracht. De toegang bij deze concerten is kosteloos. Mocht u na afloop een vrije gave willen doen, wordt dit zeer op prijs gesteld.

Janine Kitzen
Sopraan Janine Kitzen

Op zondag 5 november wordt de officiële opening van de Kapel gevierd met een bijzonder event met de naam  “Het Goede Leven”  Onderdeel van het programma zijn een tweetal lezingen en een vraaggesprek in het kader van “Vitaal Leven”.

Het programma wordt muzikaal omlijst door optredens van een Koperensemble van Harmonie Heer Vooruit and Friends en sopraan Janine Kitzen.

Dit alles gecombineerd met een proeverij van hapjes en drankjes en een gezellige nazit.

Het programma start om 14.00 uur en de nazit start om 16.15 uur.

Voor meer informatie ga naar onze agenda. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Deel dit bericht
Geplaatst in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven