Harmonie Heer Vooruit sluit seizoen spetterend af

Harmonie Heer Vooruit sluit seizoen spetterend af

vimeo-video-thumbnail

Jammer genoeg kon het slotconcert van het Harmonieorkest op zaterdag 6 juli geen doorgang vinden in de tuin van Kasteel De Burcht. De weersomstandigheden waren dusdanig dat het onmogelijk bleek buiten te musiceren. Door tijdig te besluiten het concert te verplaatsen naar Kapel Opveld, konden alle mensen die zich aangemeld hadden nog tijdig over de verplaatsing ingelicht worden.

Het programma was dusdanig samengesteld dat, een kwartier voor aanvang van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal, het concert zou zijn afgelopen en er nog tijd was om gezamenlijk naar het voetbal op tv te kijken.

Arjan van der DussenEr was gekozen voor een zeer gevarieerd programma, uitermate passend voor een warme zomeravond in de kasteeltuin. Echter ook in de Kapel kwam de keuze van dirigent Sjef Ficker zeer goed tot zijn recht.

Er was dit jaar gekozen voor een heel bijzondere solist. Arjan van der Dussen, voormalig slagwerker van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, was geen onbekende voor de harmonie. Jaren geleden vormde een combo van de Marinierskapel jaarlijks een waardevolle aanvulling voor het orkest bij de Galaconcerten.

Met een prachtige Tribute to Gershwin, met een kolderieke hoofdrol voor drummer Arjan van der Dussen, werd het publiek getrakteerd op de mooiste melodieën van de misschien wel beste Amerikaanse componist, in combinatie met de fratsen van de drummer.

Harry ParisNa afloop van het concert volgde een groot applaus van het aanwezige publiek en mochten dirigent en muzikanten complimenten in ontvangst nemen voor een heel mooi concert.

De nazit was gezellig en door het voetbal ook nog erg spannend. Eind goed, al goed. Een mooi concert en een overwinning van de voetballers van Nederland. Een mooi begin van de vakantie voor Harmonie Heer Vooruit.

Op dinsdag 20 augustus starten we weer met de repetities voor Drumband, harmonieorkest en NTO.

 

Deel dit bericht
Geplaatst in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven