Geslaagd Openingsevent

Geslaagd Openingsevent

Dr. Sjacko SobzcakZondag 5 november gaat de geschiedenis in als de dag dat de prachtige toegangsdeur van Kapel Opveld formeel voor de eerste keer weer open ging voor de gasten  van de officieuze opening van de Kapel als nieuwe culturele hotspot in Maastricht.

Ruim 100 gasten waren aanwezig bij  de  Zondagmiddag Matinee “Het Goede Leven” van het Age & Mind Fonds van het Universiteitsfonds Limburg.

Dagvoorzitter Erik Rosier leidde door een informatieve middag die in het teken stond van Vitaal Leven. Interessante bijdragen van Dr. Sjacko Sobczak, ouderenpsychiater bij Mondriaan over haar passie voor zorg voor ouderen en het belang van vitaal oud worden.

Guido Vanderbroeck senior  advisor van het Age & Mind Fonds legde uit wat de goede doelen stichting van de Universiteit Limburg sinds 1965 doet.

Janine KitzenSemmy Op den Camp, arts/onderzoeker en psychiater Julie Schulkens, beiden leden van het team van Sjacko Sobczak, gaven uitleg over hun onderzoeken en Kay Deckers maakte het in een heel interessante lezing voor iedereen duidelijk hoe belangrijk het is je brein gezond te houden. Hij reikte daarbij ook eenvoudige tips aan om het brein gezond te houden.

De diverse bijdragen werden omlijst met een aantal prachtige muzikale bijdragen. Een blazersensemble gevormd uit leden van de kopersectie van Harmonie Heer Vooruit onder leiding van dirigent Sjef Ficker, aangevuld met een aantal muzikale vrienden, zorgden naast een spetterende openingsfanfare, met zeer fraaie blaasmuziek voor een bijzondere ambiance die nog versterkt werd door het optreden van sopraan Janine Kitzen die, begeleid door pianiste Alice Hendriks, een prachtige aria en een aantal liederen uit haar programma Volare ten gehore bracht. De geweldige akoestiek van de Kapel droeg hier op belangrijke wijze bij.

ProeverijHet programma werd verder gelardeerd met een uitstekende proeverij van uitstekende wijnen en exclusieve hapjes. Tijdens de zeer gezellige nazit veilde dagvoorzitter Erik Rosier nog 3 prachtige wijnen. De gehele opbrengst van de wijnveiling  alsmede de opbrengst van de wijnhandelaren komt ten goede aan het onderzoek van Dr. Sjacko Sobczak.

Een woord van dank aan alle musici, Janine Kitzen, de vrijwilligers van Harmonie Heer Vooruit die geheel belangeloos hun medewerking aan deze middag verleenden.

Deel dit bericht
Geplaatst in

1 gedachte over “Geslaagd Openingsevent”

  1. Monique Budy

    Het was een geslaagde opening,met een fantastisch koper ensemble van Harmonie Heer vooruit en bevriende muzikanten.
    Wij verheugen ons op het kerstconcert
    Op 17 December.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven