Laden Evenementen

Nostos Duo

21 juni @ 20:00 - 21:45

 

Locatie

Kapel Opveld
Veldstraat 20
Maastricht, Limburg 6227SZ Nederland
+ Google Maps

Het Nostos Duo wordt gevormd door Celliste Isabel Olmo Lorenzo en pianiste Carmen López Hernandez. In 2022 ontmoetten zij elkaar tijdens hun Master studies aan het Maastrichtse conservatorium. Ze besloten samen de mogelijkheden van de combinatie cello en piano te onderzoeken, hetgeen geleid heeft tot dit succesvolle duo.

In het repertoire van het duo vinden we naast de klassieke en bekende  meesterwerken voor cello en piano  ook muziek van minder bekende componisten uit het klassieke genre tot hedendaagse componisten. Inmiddels gaven ze concerten in Nederland en Spanje en aangezien beiden nog steeds aan het Maastrichtse conservatorium verbonden zijn, zijn ze blij ook in Maastricht hun concert te kunnen spelen.

Carmen López Hernández is afkomstig uit het Spaanse Toledo. Ze studeerde onder andere in Salamanco, Venetië en Maastricht Ze is momenteel ook als co-repetitor verbonden aan het conservatorium in Maastricht. Haar focus ligt vooral op kamermuziek en daarnaast werkt ze samen met diverse ensembles.

Carmen startte haar pianostudie op 7 jarige leeftijd in Toledo. In 2014 werd ze toegelaten tot het Conservatorio Superior of Castilla y León in Salamanca.Ze vervolgde haar studie  aan het  Conservatorio di musica “Benedetto Marcello” di Venezia. In Juni 2020 behaalde ze haar Master piano solo aan het Conservatorium Maastricht bij Katia Veekmans.

Isabel Olmo Lorenzo is een uit Madrid afkomstige Spaanse celliste die onlangs haar Master studie cello afrondde aan het Maastrichtse conservatorium. Sinds September 2020 is Maastricht haar thuisbasis. Kamermuziek is een van haar passies en samen met het Inspyria Piano kwartet won ze in 2022 de grote jury prijs van de Music Award Maastricht.

Ze begon haar studie cello aan het CIM Padre Antonio Soler in Madrid en vervolgde haar studie later in Parijs waar ze eveneens masterclasses volgde bij meerdere internationaal gerenommeerde cellisten.

Isabel was verbonden aan Neue Philarmonie München, het Nationaal Jeugdorkest Nederland, het Orchestre National des Jeunes du Luxembourg, het Ars Musica Orkest en  het Maastricht Academy Kamermuziek Orkest.

Isabel bespeelt een Franse Jean Seyral cello, die vanwege de uitzonderlijke sound, een unanieme extra vernoeming kreeg tijdens het Violoncello en Seine festival in Parijs.

tickets button
Deel dit bericht

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
20:00 - 21:45
Kosten:
€7,5
Evenement Categorie:

Toegankelijk:
Entree met toegangsticket

Scroll naar boven