Anna Emelianova – soliste bij het Kerstconcert van Harmonie Heer Vooruit

Anna Emelianova – soliste bij het Kerstconcert van Harmonie Heer Vooruit

Anna Emelianova
Anna Emelianova

Een van de “speciale gasten” tijdens het  kerstconcert van Harmonie Heer Vooruit in Kapel Opveld is de uit Moskou afkomstige sopraan Anna Emelianova

Dirigent en muzikanten verheugen zich op de hernieuwde samenwerking met Anna waarmee al werd samengewerkt tijdens een van de Galaconcerten en het eerste Burchtconcert in 2022.

Sopraan Anna Emelianova voert opera en Lied uit in samenwerking met verschillende ensembles en orkesten. Ze heeft ook gezongen in een aantal oratoria. Haar kristalheldere stem met uitstekende technische vaardigheden en haar vrije acteertalent op het podium vinden altijd een warme respons bij het publiek.

Anna EmelianovaAnna Emelianova begon haar studie op zeer jonge leeftijd aan de beroemde Gnessins Staatsmuziekschool in haar geboortestad Moskou. In eerste instantie werd ze op lager schoolniveau opgeleid als pianiste, maar later stapte ze over op zang. Haar grote passie voor opera begon in het Stanislavsky operatheater, waar ze zong in een kinderkoor en de kans kreeg om grote operasterren te horen en met hen op het podium te staan. Anna behaalde haar bachelordiploma aan de Gnessins Academy of Music en behaalde kwalificaties op het gebied van concert- en operavertolking, kamermuziekartiest en zangdocent.

Ze wilde altijd haar masterdiploma in het buitenland halen, en zo zette ze haar studie voort in Nederland, waar ze met een cum laude diploma een masterprogramma in solo- en operazang met succes afrondde. Tijdens deze periode won Anna een studiebeurs om deel te nemen aan een hoogwaardig jong artiestenprogramma, het Mediterranean Opera Studio in Italië, en trad op op het grote podium van het Ravenna operafestival.

Direct na haar studie werd Anna uitgenodigd om te zingen voor Opera Zuid. Voor dit gezelschap heeft ze inmiddels verschillende rollen vertolkt. Haar repertoire omvat belangrijke rollen die ze heeft vertolkt op podia in Nederland, Duitsland, België, Rusland en Luxemburg.

In opera trad ze op als Clorinda in La Cenerentola (Rossini), Gilda in Rigoletto (Verdi), Musetta in La bohème (Puccini), Susanna in Le nozze di Figaro (Mozart), Sophie in Werther (Massenet), Princess Elsbeth in Fantasio (Offenbach), Juliette in Romeo et Juliette (Gounod), Snow Maiden in Snow Maiden (Rimsky-Korsakov), Despina in Cosi fan tutte (Mozart) en Micaela in Carmen (Bizet).

In 2019 maakte Anna haar debuut als Tatjana, dat ze uitvoerde in een pocketeditie van Tsjaikovski’s Jevgeni Onegin voor de Nederlandse Reisopera. In de herfst van 2023 zal ze weer in deze rol te zien zijn wanneer de productie wordt hervat.

Anna Emelianova geeft ook solorecitals met verschillende programma’s en treedt op tijdens klassieke muziekfestivals. Ze zingt oratoria, geeft zangles en pianoles en werkt als gastartiest in verschillende projecten.

Anna die sinds 2012 in Maastricht woont heeft overigens nog een heel speciale hobby. Af en toe is ze te horen op het carillon van het stadhuis in Maastricht.

Deel dit bericht
Geplaatst in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven